چطور در سفر غذای خیابانی بخوریم و مریض نشویم

چطور در سفر غذای خیابانی بخوریم و مریض نشویم


وقتی اسم غذای خیابانی در یک کشور خارجی با حتی سفرهای داخلی می‌آید، دچار سردرگمی می‌شویم. از یک طرف، غذای خیابانی اصیل‌ترین راه برای تجربه‌ی یک فرهنگ جدید است؛ از طرف دیگر، ترس از مریضی و اسهال در سفر، یک ترس واقعی است. البته این فقط غذاهای خیابانی نیستند که باید احتیاط کنید، گاهی غذای رستوران‌ها هم می‌توانند ناسالم باشند. حتی من فکر می‌کنم غذای رستورانی بیشتر شما را در معرض بیماری قرار می‌دهند. چون هیچکس نمی‌داند پشت آن دکورهای لوکس و ظروف زیبا، در آشپزخانه‌ها چه اتفاقی می‌افتند. خوبی غذاهای خیابانی این است که همه چیز همانجا و جلوی خود شما اتفاق می‌افتد. در این یادداشت می‌توانید چند نکته که باید قبل از خوردن غذاهای خیابانی به آنها توجه کنید را بخوانید.

درباره غذاهای خیابانی تایلند بیشتر بخوانید.

تحقیق کنید

اول‌ازهمه درباره غذاهای خیابانی کشور موردنظرتان تحقیق کنید. ببینید معمولاً چه غذاهایی خورده می‌شود و این غذاها چه شکلی هستند. غذاهای خیابانی را در گوگل، بلاگ‌ها و کتاب‌های سفر چک کنید. در این صورت شما حداقل می‌دانید مواد اولیه هر غذایی چیست و این مواد تا چه حد با مزاج شما سازگار است.


همرنگ جماعت شوید

ازآنجایی‌که غذای مسموم برای کسب‌وکار خوب نیست، پس دکه‌های شلوغ نشانه این است که کجا غذا بخورید، هر چه باشد محلی‌ها بهتر از توریست‌ها اطلاع دارند؛ پس از آن‌ها پیروی کنید. خودِ من وقتی زن‌ها و بچه‌ها را در صف می‌بینم، این حس را دارم که این صف فقط برای راننده‌هایی که معده آهنین دارند، نیست. پس ایستادن در صف طولانی ارزشش را دارد

نگاه کنید و منتظر بمانید

دکه‌ها غذای خیابانی، آشپزخانه‌های شفافی هستند که همه‌چیز را در آن می‌بینید. قبل از سفارش دقت کنید که دست‌فروش غذا را چطور برای مشتری آماده می‌کند؛ اگر با همان دستی که پول را می‌گیرد، مواد خام را برمی‌دارد از او خرید نکنید. به مواد خام هم توجه کنید که در ظرف سرپوشیده قرارگرفته باشند یا گوشت به‌طور صحیحی در یخ نگهداری شود.

نگاه کردن و عجله نکردن خیلی راحت می‌تواند ناخن‌ها کثیف، لباس‌های آلوده یا ظرف‌های نشسته را به شما نشان دهند.


فقط چیزی را بخورید که در مقابلتان پخته شود

سراغ غذاهایی که از سرصبح به‌صورت یکجا پخته‌شده‌اند و زیر نور خورشید فاسد شده‌اند، نروید. حواستان باشد که غذا در مقابل چشمان شما تهیه شود.


کارد و چنگال همراهتان داشته باشید

میکروب‌ها فقط در غذا وجود ندارند، می‌توانند در کارد و چنگال هم مخفی‌شده باشند. داشتن یک ست قاشق، چنگال و کارد سفری می‌تواند گزینه بهتری باشد. از طرفی با این کار استفاده از قاشق یکبار مصرف محدود می‌شود و به عنوان یک مسافر به زمین و محیط زیست احترام گذاشته‌ایم.


مطمئن شوید که دست‌هایتان تمیز است

همیشه دست‌فروش‌ها مقصر اسهال شدن شما در سفر نیستند. اگر تمام‌ روز در خیابان‌ها بوده‌اید و با دستان کثیف به سمت سمبوسه شیرجه می‌روید، مقصر خود شما و دست‌های کثیفتان است؛ بنابراین شستن دست‌ها را فراموش نکنید. اگر در نزدیکی شما آب و صابون نیست می‌توانید با اسپری یا ژل شستشوی بدون نیاز به آب یا الکل دستتان را ضد عفونی کنید.


صبح‌ها را برای خوردن غذای خیابانی انتخاب کنید

دکه‌های غذا در بازارهای صبحگاهی تازه‌ترین مواد اولیه رادارند، زیر نور خورشید باقی نمانده‌اند و تازه‌تازه از بازار تهیه‌شده‌اند تا شکم خریداران و فروشندگان گرسنه را سیر کنند. پس بازارهای صبحگاهی بهترین گزینه برای تازه‌واردها و کسانی است که معده حساس دارند.


وقتی محلی‌ها غذا می‌خورند، غذا بخورید

ممکن است زمان غذا خوردنِ محلی‌ها با آنچه در‌خانه عادت کرده اید، متفاوت باشد. این نکته دو قسمت دارد: اولاً در کشورهای گرمسیری، محلی‌ها عادت دارند صبح خیلی زود یا شب دیروقت، غذا بخورند تا از گرم‌ترین ساعات روز دوری کنند. اگر بخواهید بر طبق عادت غذا بخورید، ممکن است غذای فاسد بخورید. دوماً، دقت کنید محلی‌ها در صبح یا شب چه نوع غذایی می‌خورند.


در شهرهایی که آب سالم ندارند میوه و سالاد آماده نخورید

 آب آلوده می‌تواند باعث انتقال آلودگی به میوه خام، سبزیجات و سالاد... شود. اگر می‌خواهید میوه بخورید، میوه‌هایی را امتحان کنید که خودتان می‌توانید پوست بکَنید. از میوه‌های پوست‌کنده دوری‌کنید چون تمام‌روز در معرض نور خورشید، مگس‌ها و آب آلوده بوده‌اند. بعضی دست‌فروش‌ها میوه تازه را در همان محل برایتان برش می‌زنند که می‌توانید از خوردن آن لذت ببرید.


غذای کاملاً پخته از همه مطمئن‌تر است

معمولاً غذاهای کاملاً پخته؛ مطمئن‌ترند. گوشت نیمه‌پخته، نخورید. گوشتی که ظاهر، بو یا طعم عجیبی دارد را بی‌معطلی تف کنید. من تجربه بدی داشتم که باعث شد کاسه توالت را سه روز بغل کنم. وقتی داشتم میگوی خرابی را می‌جویدم، می‌دانستم یک جای کار مشکل دارد اما تا آن موقع در شرایط سخت قرار نگرفته بودم. مثل من نباشید!


موقتا گیاهخوار شوید

تجربه بدِ خوردن گوشت فاسد، گوشت‌خوارترین توریست‌ها را هم گیاهخوار می‌کند. خودِ من از این شیوه زیاد استفاده می‌کنم مخصوصاً در کشوهایی مثل هند و نپال که غذاهای گیاهی مشهوری دارند. یک نکته برای گیاهخواران واقعی: در کشورهای آسیایی گوشت خوک را هم برای گیاهخواران سرو می‌کنند. پس بهتر است غذای بودائی‌ها را سفارش دهید که هیچ گوشتی ندارد.

درباره خوشمزه‌ترین غذاهای گیاهی هند بیشتر بدانیم.

مراقب یخ‌ها باشید

در شهرهایی که آب آلوده دارند، حواستان به یخ یا شیک‌های میوه‌ای باشد. یخ هم مثل سالاد می‌تواند آلوده باشد. 


سُس می‌تواند مشکل‌ساز باشد

سس‌های روی میز که در دمای اتاق نگه‌داشته می‌شوند ممکن است فاسد شده باشند. از محلی‌ها پیروی کنید. اگر سس در معرض نور خورشید قرار نگرفته باشد و سخاوتمندانه مصرف شود، تازه است. اگر پوسته‌ی ضخیمی در اطراف درِ سس می‌بینید، مثل‌اینکه ۲۰ سال پیش ‌ساخته‌ شده است، سریع بطری سس را کنار بگذارید.


مکمل‌های طبیعی همراهتان ببرید

 انتخاب غذای خیابانی مناسب به این معنا نیست که کاملاً از شر اسهال در امان هستید. اینجاست که همیشه این دو داروی گیاهی را باید همراه خود داشته باشید. آویشن و زنجیل. این دو گیاه دارویی برای این مواقع کمک‌کننده هستند و بدن شما را از میکروب‌ها پاک می‌کنند.

توجه کنید خوردن قرص‌ها ضد اسهال خطرناک‌تر از تصور شما هستند. اسهال پیام بدن شما است در مورد میکروب‌هایی که در در بدنتان وجود دارد. سعی نکنید مانع شوید. فقط در طی این مدت با گیاه‌هایی مانند آویشن به این پاکسازی کمک و با خوردن آب فراوان از کم شدن آب بدنتان جلوگیری کنید.


به غریزه خودتان اعتماد کنید

به غریزه خودتان اعتماد کنید. اگر نمی‌دانید که غذایی چطور درست شده است یا از کجا آمده، راهتان را بگیرید و بروید. اگر به چیزی گاز زدید که طعم بدی داشت، فکر نکنید حتماً باید این‌طوری باشد، احتیاط شرط عقل است، غذا را تف کنید و بقیه‌اش را هم به‌وضوح در سطل آشغال بریزید.


همچنین بخوانید...

08 ارديبهشت 1398 شکمگردی street food مریض شدن در سفر غذای مسموم غذا در سفر غذای خیابانی شکمگردی

دیدگاه‌های بازدیدکنندگان

ممنون از شما از هر نظر کامل و عالی بود

1497 روز پیش ارسال پاسخ

خانم علیزاده ممنونم. مثل همیشه عالی و دقیق و بسیار مفید⁦👌🌼

1497 روز پیش ارسال پاسخ

معرکه بود نگار،عالی وکامل بود،خیلی از نکاتی که حواسم بهشون نبود رو گفتی،ممنون

1497 روز پیش ارسال پاسخ

پریسا و نگار عزیز چقدر دقیق و خوب نوشتید. ممنون از مطالب خوبتون. لطفا بازم در این مورد مطلب بنویسید و همینجور با قدرت ادامه بدید.

1497 روز پیش ارسال پاسخ

نگار جان ممنون، مطالب بسیار خوبی مینویسی و به نکات ظریفی اشاره میکنی. امیدوارم موفق باشی

1497 روز پیش ارسال پاسخ

سلام
حالا شکم اینقدر واجبه؟ حاضری بخورید یا یک رستوران معتبر بروید
چه کاریه ها....

1496 روز پیش ارسال پاسخ

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...
درباره‌ی نویسنده
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.
اطلاعات بیش‌تر
عضویت خبرنامه
عضو خبرنامه ماهانه وب‌سایت شوید و تازه‌ترین نوشته‌ها را در پست الکترونیک خود دریافت کنید.
آدرس پست الکترونیک خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...