چند دسر برای افطاری از چند گوشه ایران

چند دسر برای افطاری از چند گوشه ایران

ماه رمضان و سفره‌های افطاری با خودش حال و هوایی دارد که چه روزه باشیم و چه نباشیم در این اتمسفر قرار می‌گیریم. رمضان در ذهن همه ما غذاهای خاص خودش را دارد. همه دوست داریم در ساعت افطار به نوعی سر سفره افطار حاضر باشیم و غذاهایی بخوریم که با خودشان روح رمضان را حمل می‌کنند.

همه خوب می‌دانیم تفاوتی ندارد برای افطار کدام خوراکی و غذا را انتخاب کنیم. اما کسی نمی‌داند چرا باز هم سراغ همان‌هایی می‌رویم که مختص رمضان است و از قدیم‌الایام برای همه ما نوستالژی‌های روزه‌داری و سحر و افطار را ساخته‌اند.

در این یادداشت چند دسر برای افطار از شهرهای مختلف ایران انتخاب کرده‌ایم تا به شما معرفی کنیم. هر کدام این غذاهای افطار یا بهتر است بگوییم شیرینی‌های افطار برای مردم یک نقطه از این خاک نوستالژی و خاطره ساخته‌اند. خوب است ما هم آنها را بشناسیم و فارغ از اینکه به کدام یک از این فرهنگ‌های غذایی تعلق داریم، آنها را در حد توانمان امتحان کنیم. حداقلش این است که وقتی به میانه ماه رمضان رسیدیم و هیچ ایده جدیدی برای افطاری نداشتیم می‌توانیم با همین‌ها تنوع را به سفره افطاری برگردانیم.

پیشنهاد برای افطار: چند غذای ساده، سریع و بدون گوشت ایرانی

قیقاناخ، پای ثابت افطاری آذری‌ها

اگر اهل تبریز یا شهرهای اطرافش در آذربایجان باشید، حتما قیقاناخ را به خوبی می‌شناسید. قیقاناخ یا قیقاناق یک نوع خاگینه است که با هنر آشپزی آذری‌ها تبدیل به بهترین خود شده است. برای درست کردن قیقاناخ تخم مرغ‌ها را به همراه آرد، گردوی خرد شده، بیکینگ پودر، پودر هل، دارچین، پودر گل محمدی، زعفران و کره آب شده خوب می‌زنیم. سپس داخل فر می‌گذاریم یا روی گاز سرخ می‌کنیم.

بعد از آماده شدن قیقاناخ نوبت آن است که آن را با شیره‌ای که از ترکیب آب، شکر، هل و گلاب آماده کرده‌ایم کمی مرطوب و شیرین کنیم.قیقاناخ

از آذربایجان بخوانید: طرز تهیه سوپ ماست آذربایجانی

مرمکه، شیرینی مازندرانی‌ برای افطار

شیرینی افطار یا دسر افطار مازندرانی‌ها مرمکه است. برای درست کردن این شیرینی باید برنج نیم‌دانه را از روز قبل خیس کنید. بعد با آب زیاد و به همراه رازیانه، شکر، زعفران و گردو آن را بپزید تا برنج‌ها کاملا له شوند. وقتی آب برنج کشیده شد تا دم کشیدن آن صبر کنید و قبل از ته گرفتن مواد را بردارید و روی یک سینی پهن کنید. سینی را داخل یخچال بگذارید تا مرمکه سفت شود. بعد آن را به صورت لوذی برش بزنید و نوش جان کنید. می‌توانید برای تزیین مرمکه از گل محمدی، پودر هل و دارچین استفاده کنید.مرمکه

عکس از سایت پیام زندگی


رنگینک، دسر افطار جنوبی‌ها

به سادگی نمی‌توان این افطاری خوشمزه را به شهر یا استان خاصی در جنوب ایران نسبت داد. تقریبا تمام شهرهای خوزستان، بوشهر، بعضی شهرهای استان فارس و هرمزگانی‌ها رنگینگ را می‌شناسند و به عنوان شیرینی و دسر درست می‌کنند. برای درست کردن رنگینک باید آرد را با کره تفت دهید تا خامی آن در بیاید. بعد هل، دارچین و یا در صورت تمایل به آن زنجبیل اضافه کنید. بعد از اینکه آرد و کره تبدیل به یک مایه یک دست شد آن را روی خرماهای بی هسته بریزید، با گردو تزیین و بعد از سرد شدن نوش جان کنید.رنگینک


حلوا شعریه، شیرینی افطاری در جنوب خوزستان

شعریه رگ و ریشه پاکستانی دارد اما از قدیم الایام جای خودش را در جنوب خوزستان به خصوص در میان اعراب خرمشهر و آبادان باز کرده و تبدیل به یکی از شیرینی‌های ثابت رمضان شده. درست کردن شعریه خیلی راحت است. کمی رشته شعریه پاکستانی از مغازه‌هایی که لوازم شیرینی‌پزی می‌فروشند بخرید، روی شعله ملایم با کره تفت دهید، با مغز گردو و پسته و شیر عسلی که کنسروش در فروشگاه‌ها زیاد است ترکیب کنید و بعد از اینکه کاملا پخته شد در ظرف دلخواهتان پهن و اجازه دهید تا سرد شود. بعد از سرد شدن حلوا شعریه را برش بزنید و نوش جان کنید.

حلوا شعریه

همچنین بخوانید: ساده‌ترین دستور پخت حلوا

رشته خوشکار، افطاری گیلانی‌ها

درست کردن رشته خوشکار در خانه چندان ساده نیست. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم رشته خوشکار خام را از بیرون خریداری کنید، میان آن را با پودر قند، گردو، جوز هندی و پودر هل پر و سرخ کنید. اگر دوست دارید می‌توانید رشته خوشکارها را با کمی شیره مرطوب و با گل محمدی تزیین کنید.

رشته خوشکار

از گیلان بخوانید: چند غذای بدون گوشت گیلانی


کماچ سهن، شیرینی افطار کرمانی‌ها

این شیرینی خوشمزه و خوش طعم کرمانی بسیار مقوی است و می‌تواند برای افطار و برگرداندن انرژی روزه‌داران مناسب باشد. برای درست کردن کماچ سهن دارچين، زيره‌ي سبز و سياه، تخم شويد، سياه دانه، جوز، زردچوبه، فوفل، ميخك و باديون را به همراه خرما چرخ می‌کنند و با روغن تفت می‌دهند.

در ظرفی جداگانه آرد گندم، آرد جوانه گندم(سهن) را با آب مخلوط می‌کنند تا خمیری یک دست حاصل شود.

سپس یک لایه از خمیر را کف سینی فر پهن می‌کنند، روی لایه اول خرمای چرخ شده را می‌ریزند و روی مواد لایه دوم خمیر را اضافه می‌کنند.

این ترکیب در داخل فر قرار می‌گیرد و بعد از نیم ساعت آماده خوردن است.کماچ سهن

 عکس از: www.zozobaking.com



همچنین بخوانید...

17 ارديبهشت 1398 آشپزخونه شکمگردی کیک، شیرینی، دسر مجله غذا و سلامتی شیرینی ایرانی شیرینی رمضان دسر ایرانی افطاری رمضان افطار دسر

دیدگاه‌های بازدیدکنندگان

دسر آذربایجان خیلی مقوی و لذیذه .باخوندن این مطالب برام یادآوری شد و حتما درست میکنم

1488 روز پیش ارسال پاسخ

خوشحالیم که این مطلب براتون مفید بوده.

1484 روز پیش ارسال پاسخ

عالییییی،الان گشنه، تشنه 😭😭😭دلم میخواد

1488 روز پیش ارسال پاسخ

خیلی از جنوبی ها روی رنگینک ارده هم میریزند که دیگه فوق‌العاده میشه .

1488 روز پیش ارسال پاسخ

نه این طور نیست

1119 روز پیش ارسال پاسخ

عالی ولی کاش چیزای ساده تر و با مدت زمان کمتری میذاشتین...

777 روز پیش ارسال پاسخ

سلام من از اهل جنوبم رنگینگ عالیه حلوا خرمایی یا بقول ما خرما روغنی رو درست کنید مناسبه افطار خوشـــــــــــــــــــــــــــــــــــــمزه است

753 روز پیش ارسال پاسخ

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...
درباره‌ی نویسنده
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.
اطلاعات بیش‌تر
عضویت خبرنامه
عضو خبرنامه ماهانه وب‌سایت شوید و تازه‌ترین نوشته‌ها را در پست الکترونیک خود دریافت کنید.
آدرس پست الکترونیک خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...